Arijon Ibrahimović 

Arijon Ibrahimović 

Arijon Ibrahimović är en tysk professionell fotbollsspelare född den 11 december 2005 i Nürnberg, Tyskland. Han spelar för närvarande som mittfältare för Serie A-klubben Frosinone, där han är på lån från Bayern Munich.

Klubbkarriär

Ibrahimović inledde sin ungdomskarriär med klubbar som Tuspo Nürnberg, Greuther Fürth och 1. FC Nürnberg. År 2018 gick han med i Bayern Munichs ungdomsakademi och imponerade snabbt med sin talang. Han debuterade för Bayerns seniorlag i en vänskapsmatch mot Red Bull Salzburg i januari 2023 och förlängde sitt kontrakt med klubben till 2025. Han har även lånats ut till Serie A-klubben Frosinone.

Internationell karriär

Ibrahimović har representerat Tysklands ungdomslandslag, inklusive U16, U17, U18 och U19. Trots möjligheten att spela för Kosovo och Albanien har han valt att representera Tyskland på ungdomsnivå. Han har därmed bidragit till flera tyska ungdomslag och visat sin talang internationellt.

Spelstil

Arijon Ibrahimović är känd som en box-till-box mittfältare med lika stora färdigheter i försvar och anfall. Han är en teknisk spelare, stark i presspelet och har intelligent positionering på planen. Jämförelser har gjorts med Leon Goretzka, vilket indikerar hans imponerande spelstil och förmågor på planen. Han debuterade i Bundesliga för Bayern Munich och har även gjort sig gällande på internationell nivå.