Zlatan tattoo

Inom världen av fotboll har Zlatan Ibrahimovic länge varit synonymt med talang, skicklighet och en unik personlighet. Utöver sina imponerande prestationer på fotbollsplanen har Zlatan även blivit känd för sin karakteristiska kroppsutsmyckning – hans tatueringar. Varje tatuering bär en historia och representerar en del av hans resa, både som idrottsman och som individ.

Zlatans första tatuering

Zlatans första tatuering kan man bara se om han är riktigt solbränd. Den är nämligen gjord över magen i vitt och såklart står det “Zlatan”.

zlatan vit tatuering på magen

Högra handled

På Zlatans högra handled kan man se födelsedatumen för hans söner, pappa och bröderna Sapko och Alexander. Varför Zlatan valde högra armen är för att det är hans starkaste hand. 

höger handled

Högra axeln och armen

På Zlatans högra axel tatuerade han 2007 en ornamentik. Vilket föreställer en symbol som ska ses som ett skydd för hans familj och honom själv. På underarmen har han också sönernas namn samt Ibrahimovic. På högra biceps står Sefik, Zlatans pappas namn. 

Två spelkort och drake

På Zlatans högra revben har han tatuerat spelkort som är en hyllning till frun Helena. I hjärtat i esset ska det stå ett H för Helena och klöver ess ska stå för andlighet. Man kan se en röd eldsprutande drake på Zlatans högra sida. En drake i japansk kultur representerar en krigare, därför har Zlatan valt den tatueringen. 

spelkort och drake

Vänster biceps

På platens vänstra biceps står hans mammas namn Jurka i arabisk text. 

Only god can judge me

På vänster revben kan man se Zlatans tatuering där det står ”Only god can judge me”.

only god can judge me

På ryggen 

På ryggen har han väldigt många tatueringar bland annat ett lejon som sticker ut mest. Dock finns det andra tatueringar som gömmer sig i lejonet. En buddhistisk munk som skyddar mot lidande och en Anna buddistisk tatuering som ska stå för de fem elementen. En fjäder för styrka och mod. Leonardo da Vinci’s och en japansk koi-karp fisken som simmar mot strömmen. 

Hemliga tatueringen

Efter att Zlatan poserat helt naken för amerikanska Body Issue som ges ut av ESPN varje år visar han hemliga tatueringen på rumpan. Betydelsen vet vi inte men det är ett mönster som täcker båda skinkorna. 

hemliga tautreringen

Zlatans uppvisning på Parc des Princes

Zlatans uppvisning på Parc des Princes den dagen var inget mindre än en konstnärlig gest. Han visade upp hela sin överkropp, vars tidigare osynliga konstverk nu stod i fokus. Tatueringarna var imponerande och symboliska, täckande hans torso från axel till axel. Det var som om han hade omvandlat sin kropp till en levande konstutställning.

Det som gjorde dessa tatueringar ännu mer fascinerande var att de inte var permanenta. Efter några veckor försvann de mystiskt från Zlatans överkropp, vilket fick många att undra vad som hade hänt. Men det fanns en djupare förklaring till denna försvinnande handling.

tatuering barns namn

I en intervju avslöjade Zlatan att tatueringarna var tillfälliga och hade ett viktigt budskap. Varje tatuering bar namnen på verkliga människor som lider av hungersnöd runt om i världen. Det var en gripande kampanj i samarbete med FN:s initiativ Världslivsmedelsprogrammet (WFP), där Zlatan använde sin kändisstatus för att uppmärksamma och kämpa mot den globala hungersnöden.

”Var jag än går så känner folk igen mig, de säger mitt namn och hälsar på mig. Men det finns namn som ingen säger, om jag kunde hade jag skrivit varenda namn på min kropp,” förklarade Zlatan om kampanjen. Med över 805 miljoner människor som lider av hunger varje dag, var syftet att få folk att tänka på de verkliga offren för hungersnöd varje gång de såg honom.

Denna handling av medmänsklighet och engagemang för en global orsak visade en annan sida av Zlatan Ibrahimovic, långt bortom den självsäkra och ibland kontroversiella framtoningen. Hans temporary tatueringar försvann från hans kropp, men budskapet om att bekämpa hunger kommer alltid att leva vidare.