SNYGGASTE MÅL

Det finns ju så många att välja på men här idag tänker vi redovisa varför mannen, myten legend Zlatan Ibrahimovic är bland den bästa spelare som någonsin har klivit på fotbollsplanen. Kanske inte är han den mest atletiska eller delaktiga lagarbetaren man någonsin har stött på, givetvis finns det folk med en bättre attityd som kämpar mer. Men vem har fått oss att jubla som Zlatan har? Det handlar nästan mer om vad fotboll kan locka fram för känslor hos åskådaren än vad man ska tänka på teknik och siffror, det är trots allt åskådarna som gör sporten vad den är.

Frågan kvarstår dock, vad är Zlatan Ibrahimovics snyggaste mål genom tiderna? Det är givetvis svårt att konkret säga vad bästa målet kan vara, då det givetvis är en subjektiv fråga gällande vad som är snyggt. Tillsamans med Tipsarenan har vi samlat ihop fem av våra favoriter och inkluderat Youtube länkarna så kan du avgöra själv. Luta tillbaka och njut av vad som endast kan beskrivas som konst i form av fotboll.

Sverige Italien målet

År 2004 så kommer de flesta komma ihåg att under Europaligan så mötte Sverige Italien och det var en match inga hade särskilt stora förhoppningar gällande resultatet. Men vad ingen av oss kommer att glömma är självklart den klacken.

När varenda dagstidning dagen efter hade samma rubrik och ”Klack så Mycket Zlatan” kunde läsas på varenda gatukiosks fönster. Bollen studsar mellan de svenska anfallet efter inlägget och till slut lyckas Zlatan Ibrahimovics klämma in sig jämte Gianluigi Buffon och få upp benet tillräckligt högt för att lyckas klacka in bollen upp i högra krysset.

En stor anledning till att vi alla jublade den kvällen och vi fick chans att visa Italienarna att vi också faktiskt står stadigt på jorden när det gäller stora Europeiska mästerskap. Se själv och avgör vad du tycker här:

Zlatans fantastiska mål mot Monaco

När vi sedan hoppar fram några år till 2013 när Paris Saint Germaine spelade AC Monaco ser vi Zlatan visa sina talanger återigen när han lyckas med ett spring som leder till att han hinner fram innan försvarsspelaren för att sedan landa en fot och fånga inlägget som kommer ifrån Cavani. Med detta mål visar Zlatan återigen att han är värd målskytt!

Här visar Zlatan sin förmåga att utnyttja ett inlägg som andra spelare inte hade kunnat fånga genom att använda sig av sin längd. Väldigt få spelare skulle kunna nå fram foten på en boll som den och man ser verkligen hur influensen av Zlatans Taekwondo träning kommer till användning här.

Klackmål mot Marseille

När matchen mot Olympique De Marseille tog fart året innan ser vi Zlatan Ibrahimovic sedan slå ännu en rysare med klacken genom att nå bollen där ingen annan gör. Här lyckas Zlatan ännu en gång ta emot en boll som placeras nästintill perfekt ifrån hörnan av Cavani för att kvittera matchen mot Olympique De Marseille.

Återigen ser vi hur Zlatans storlek hjälper honom att nå bollen först och när man kollar in på saken så är de allra flesta jubelmålen som Zlatan har gjort resultatet av att nå inlägg innan försvarsspelarna gör. Besök vår Youtube länk för att se själv när Zlatan pressar in denna godingen så pass hårt så att målvakten inte har en chans!

Mål mot Anderlecht

När Paris Saint Germaine igen lyckas visa vad de kan göra men den här gången på den internationella planen under ett spel mot Nederländska laget Anderlecht UCL. Denna gången lyckas Zlatan att leverera utan behovet av ett inlägg ifrån en lagmedlem när han får med sig bollen och vid stolpen på högra sidan lyckas lägga bollen mellan sina egna ben med högerfoten och lura målvakten och klämma in en boll ingen såg kommandes!

Beskrivningen kanske lämnar dig lite förbryllad men vi lovar att om du tittar själv på länken nedan att du kommer förstå exakt vad det är vi menar, ett extraordinärt spel vi ser ifrån Zlatan där han levererar som alltid.

Snyggaste mål i fotbollshistoria – alla tiders bästa mål

Alla som vet kommer redan ha listat ut vilket vårat favoritmål är. Vi kommer alla ihåg landskamp och när man väl sitter där med familjen eller ute med polarna på krogen så sitter spänningen i som aldrig förr. Matchen som vi menar är givetvis när Zlatan trampar mot Joe Hart och Hart försöker att nicka bort bollen utanför målområdet.

De flesta vanliga spelare hade slutat jaga bollen och låtit den gå mot ett inkast, Zlatan Ibrahimovic är dock som vi alla vet ingen vanlig spelare. Vi ser istället hur Zlatan börjar jaga ner bollen och landar en bicykletas från en distans från mål de flesta inte hade kunnat få in bollen med en frispark. Här lyckas Zlatan att smälla in bollen innan Joe Hart har ens lyckats halvvägs tillbaka mot målet och vi hör alla våra åskådare gå loss på läktarna.