Zlatan ibrahimovic familj

Man behöver inte vara ett fotbollsfan för att vara intresserad av Zlatan och hans liv. Det finns ett stort intresse kring vem Zlatan är, hur han fungerar och vilka människor som finns runt om kring stjärnan. 

På denna sida har vi samlat all information som vi har om Zlatan Ibrahimovic familj. Vi går igenom alla från föräldrar och syskon, till hans sambo och barn. 

Zlatan familj

Zlatan mamma och pappa 

Det är nog ingen som har missat att Zlatan haft en tuff uppväxt i Rosengård, Malmö. Zlatans föräldrar skilde sig när Zlatan var liten och hans barndom kantades av att flyttas runt mellan hans mamma och pappa. 

Zlatans pappa heter Šefik Ibrahimović och är en muslimsk bosnier. Zlatans mamma i sin tur är en kroatisk katolik med namn Jurka Gravić. Båda Zlatans föräldrar var invandrare till Sverige från Jugoslavien.

Medan pappa Sefik har synts en hel del i offentligheten har mamma Jurka valt att hålla en lägre profil i media. 

Zlatan ibrahimović syskon

Hur många syskon har Zlatan egentligen? Jo, Zlatan har totalt fem stycken syskon, varav tre är halvsyskon. 

Zlatans mamma (​​Jurka Gravic) har två döttrar sedan tidigare och på hans pappa Sefik Ibrahimovic sida fanns en äldre bror. Zlatan har även en yngre halvbror och en två år äldre syster, som är hans enda helsyskon. 

Här är alla Zlatan syskon: 

  • Selma Ibrahimović 
  • Sapko Ibrahimović 
  • Aleksander Ibrahimović 
  • Monika Ibrahimović 
  • Violeta Ibrahimović

2014 gick tragiskt nog Zlatans storebror Sapko Ibrahimovic bort, i cancer. Något som Zlatan skriver om i sin bok Adrenalina – mina okända berättelser. 

Zlatan fru

Zlatans fru heter Helena Seger, som är före detta modell och som har jobbat inom marknadsföring. Paret blev tillsammans när Helena var 32 år gammal och en högt uppsatt chef, medan Zlatan endast var ett 21-årigt fotbollsproffs i Ajax. 

Paret har hållit ihop i vått och torrt och har tillsammans två barn. Något som vi går in mer på härnäst. 

Zlatan barn 

Zlatan har tillsammans med sin sambo Helena Seger två stycken söner. Det är först Maximilian som är född 2006 och sedan Vincent som föddes 2006. Maximilian har gått i sin pappas fotspår och spelar idag fotboll på hög nivå. 

Andra artiklar intressanta artiklar om Zlatan: