PowerPlay 

PowerPlay är ett populärt poolspel från Svenska Spel. Spelet går ut på att pricka in rätt resultat i 8 hockeymatcher. 

I denna artikel sätter vi fokuset på Zlatan och hans karriär lite på paus och lägger istället vår energi på hur man spelar PowerPlay! 

Powerplay spel

Så fungerar Power Play

Powerplay är ett spel som går ut på att du ska tippa utfallet i åtta stycken hockeymatcher. Vilka åtta matcher som du ska tippa på är utvalt av Svenska Spel, som också är spelbolaget som driver PowerPlay. 

PowerPlay är ett spel som erbjuds varje dag under hockeysäsongen. För att kunna spela Power Play på nätet behöver du först och främst ha ett konto hos Svenska Spel. Detta går supersmidigt att skaffa, du behöver bara navigera in på deras hemsida och trycka på ”Logga in eller bli kund”-knappen.

Här får du möjlighet att fylla i ditt personnummer och sedan verifierar du med ditt BankID, alternativt med Freja eID. 

Om du istället vill spela Power Play fysiskt behöver du spela via ett spelombud. Du kan söka på nätet efter spelombud i närheten av dig. 

PowerPlay logga in

Spela Power Play 

När du har ditt spelkonto skapat hos Svenska Spel kan du skapa din kupong. Därefter är det dags att tippa på resultatet på de 8 hockeymatcherna. Det finns tre olika alternativ som du kan skriva ner på din kupong. 

1 = Hemmalaget vinner hockeymatchen 

X = Hockeymatchen slutar i oavgjort 

2 = Bortalaget vinner hockeymatchen 

Det kostar det att spela Power Play 

Vad det kostar att spela Power Play beror på hur du väljer att spela. Om du endast tippar på ett tecken per match (till exempel X) kommer din rad att kosta 1 krona. Om du istället väljer att använda fler tecken (till exempel 1 och X) kommer priset bli högre. 

Du kan välja att tippa med både halv- och helgardering. För varje halvgardering du lägger till på din kupong så dubblas din radinsats. För varje helgardering du lägger till på din kupong tripplas istället din radinsats. 

Resultat Powerplay

När du har lämnat in din kupong vill du givetvis få ditt resultat Powerplay. Lyckligtvis har Svenska Spel verkligen tänkt till och visar resultatet på ett smidigt och tydligt sätt. För att kunna rätta din kupong och få fram ditt PowerPlay resultat behöver du bara följa nedanstående steg:

 1. Gå in på Svenska Spels hemsida 

2. Välj ”Resultat” 

3. Välj PowerPlay 

4. Välj datumet för ditt resultat PowerPlay 

5. Läs resultatet!

Powerplay tips

PowerPlay är en av de mest populära spelformerna som Svenska Spel har, men det är lite knepigt att pricka in 8/8 rätt på en kupong. Precis som när vi ger speltips för att betta på Bundesliga eller det svenska landslaget, har vi även här bett vår sportexpert att sammanfatta några grymma PowerPlay tips. 

1. Läs på ordentligt 

Det första PowerPlay tipset är att läsa på ordentligt och se till att vara uppdaterad med allt som rör hockeysäsongen. Vår expert tipsar om att fokusera på läget i tabellen, formkurvan för lagen och  truppstatus. Genom att vara påläst kan du göra mer välgrundade val när du spelar Powerplay. 

2. Spela tillsammans 

Vårt andra expert tips är att spela PowerPlay tillsammans. Det ska inte underskattas att spela tillsammans med andra. Dels är det härligt att ha en gemenskap när du spelar, men det är också fördelaktigt där du kan spela större system. 

Detta eftersom ju fler spelare som spelar, desto fler tecken kan ni ha på ert Power Play system. När du spelar tillsammans med andra delar ni på vinsten. 

Powerplay resultat

3. Spela på reducerat system

Om du är intresserad av att kamma hem en storvinst kan det vara fördelaktigt att spela på reducerat system. Ett reducerat system innebär att du kan få in fler tecken på din kupong, till en mindre summa pengar. Det finns flera olika reduceringsverktyg att använda dig av på Svenska Spels hemsida, men du kan även komma på ett eget reducerat system själv. 

4. Lyssna på experter 

Om tiden är knapp och du själv inte hinner läsa på inför de olika matcherna kan det vara smart att lyssna på experter. Vanligtvis har experter riktigt bra PowerPlay tips och genomtänkta analyser som kan underlätta ditt spelande.